tiistai 19. elokuuta 2014

It depends

4.8.

Käytiin tänään läpi stereotypioita seka Afrikasta että Euroopasta. Toki mantereet ovat niin jättimäisiä, että on vähän hölmöä puhua afrikkalaisesta tai eurooppalaisesta kulttuurista. Tämän takia totuuskin on paljon moniuloitteisempi kuin ajatellaan.

Afrikassa on tosi köyhää, mutta toisaalta on yltiörikastakin porukkaa. Afrikassa on vaarallista, mutta vain joillain alueilla ja aikalailla ajasta riippuen. Perhekäsitys täällä on laaja ja "veljiä" ja "siskoja" löytyy naapureista ja kaupungilta enemmänkin. Täällä ei ole ongelma keskustella kaupungilla ventovieraiden ihmisten kanssa, ja siksi vaikuttaa siltä, että kaikki tuntisivat toisensa, vaikka niin ei oikeasti ole. Afrikkalaiset ovat iloisia, mutta eivät suinkaan aina. He vain suhtautuvat hymyillen usein vaikeisiinkin asioihin.

Stereotypioista eniten naurua sai aikaan se, että Afrikassa mikään ei toimi. Täällä kuulee usein sanottavan it depends, eli riippuu siitä mistä roikkuu. Tuleeko lämmintä vettä, it depends. Toimiiko puhelin, it depends. Mihin menen töihin, it depends.
Samaan kategoriaan laittaisin easy going -meiningin. Samoihin lopputuloksiin päästään joko strssaamalla ja kiiruhtamalla, tai tekemällä asiat leppoisasti ja nauttimalla olosta. Tässä on meillä opittavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti